Rady pro výběr vanové baterie GROHE

20.1.2017

GROHE, výrobce baterií a koupelnových hlavic, je známý po celém světe. Setkáte se s ním v domácnostech, profesionálních kuchyňských provozech i koupelnách či toaletách v luxusních hotelech. Sortiment je opravdu široký, proto se dnes zaměříme na jednu významnou oblast, kterou jsou vanové baterie.

Při výběru vanové baterie stojíte především před rozhodnutím, jak budete baterii ovládat a kde bude umístěná. Následně je na řadě výběr designu – pokud máte více baterií, vždy všechny slaďte do jedné kolekce.

vanová baterie

Umístění baterie: nástěnná vs. podomítková

Jak již název napovídá, vanové baterie GROHE dělíme na nástěnné, které jsou instalované na omítku a podomítkové, tedy že nad obkladem zůstává pouze estetická a funkční část baterie a veškeré spoje a potrubí jsou schované pod omítkou.

Nástěnné baterie mají v koupelnách své pevné místo a patří u zákazníků mezi nejoblíbenější. U moderních a nových koulen se však čím dál více rozšiřuje trend podomítkových baterií, které mají stejné vlastnosti jako nástěnné, ale jsou oblíbené především u bytových architektů a designerů pro svůj jednoduchý a až minimalistický vzhled.

Ovládání baterie: kohoutková, páková či termostatická

Ať už umístění GROHE baterie vybere jakékoli, výběr se bude dále týkat ovládání baterie. V případě retro koupelen je jasnou volbou kohoutková baterie v celochromovém provedení či se zlatými prvky, které dodají v rámci celé koupelny nádech nostalgie.

U klasický a moderních koupelen jsou hojně rozšířené pákové vanové baterie postupně nahrazovány termostatickými, které jsou oblíbené především pro svůj vysoký komfort, bezpečnost, snadné nastavení teploty vody a především pro energetickou úsporu.

Design baterie: kulatá vs. hranatá

Pokud máte již rozhodnuté umístění a ovládání vanové baterie, přichází čas na výběr vzhledu. Základně můžete vybírat z kulatých a hranatých modelů. Při rozhodování je potřeba brát v úvahu celý styl koupelny a jaké tvary a prvky se v ní opakují. Jestliže máte například klasické kulaté umyvadlo, bude mít umyvadlová baterie oblé tvary a ve stejném stylu bude také vanová baterie.

Na co při výběru nesmíte zapomenut

Jedním z parametrů je také cena, která však jde ruku v ruce s kvalitou, zárukou a komfortem. U baterií GROHE máte jistotu kvalitního zpracování, propracované technologie, dlouhé životnosti a v neposlední řadě samozřejmě i ekonomického hospodaření s vodou, které vám během několika let ušetří nemalé náklady.

Představili jsme dnes čtyři základní otázky, které při nákupu řeší každý zákazník. Nabídka sortimentu je široká a technologický vývoj jde neustále dopředu, proto vám rádi s výběrem a volbou vhodné vodovodní baterie poradíme v GROHELIVE Centru Praha. Neváhejte a domluvte si osobní schůzku s designérem či projektantem již nyní! A navíc – u nás je odborná montáž samozřejmostí.