GROHE v boji proti plastovým obalům

28.7.2020

Do budoucna GROHE bez plastových obalů

Cílem společnosti GROHE je kompletní přechod na obaly bez plastu ve všech výrobních závodech. Jde o proces, při kterém se zjišťuje, jaké jsou nejčastěji používané plastové obaly a následně se testují a pak i zavádějí alternativní udržitelnější materiály.

„Nabídka obalů bez plastů je součástí našeho komplexního přístupu k trvale udržitelnému rozvoji, který zahrnuje zaměstnance, dodavatele, zákazníky, procesy, produkty a náš příspěvek společnosti. Pro nás jako značku je důležité neustále přezkoumávat stávající procesy z hlediska udržitelnosti,“ říká Thomas Fuhr ze společnosti GROHE. „Chceme, aby do roku 2021 byly naše výrobky zabaleny zcela bez použití plastů. Je to důležitý milník v naší snaze přispět k boji proti celosvětovému problému s plastovým odpadem.“

GROHE Blue

Že nám opravdu jde o ekologii dokazuje také kuchyňský systém GROHE Blue, který nabízí neperlivou nebo perlivou filtrovanou vodu přímo z baterie. Například čtyřčlenná rodina tímto ušetří až 800 plastových lahví ročně.

Více o GROHE Blue 

GROHE řeklo NE plastovému odpadu

Společnost GROHE se rozhodla navázat spolupráci s projektem Pacific Garbage Screening, se kterým sdílejí vizi čisté a zdravé vody snížením odpadu v oceánech a řekách. Tento projekt dokonce vyvíjí vodní platformu sbírající plastový odpad v řekách předtím než se dostane do oceánu.

My ho podporujeme jak finančně, tak i iniciativou šíření otázky zbytečného použití plastů. Rovněž chceme lidem ukázat výhody udržitelného životního stylu.

GROHE uhlíkově neutrální

Že nám není naše životní prostředí lhostejné dokazuje i naše GROHE strategie boje proti emisím oxidu uhličitého. Veškerá naše výroba je od 1. dubna 2020 uhlíkově neutrální.

Více se dočtete zde 

Máte otázky?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.