Společnost GROHE snižuje uhlíkovou stopu

30.3.2020

Společnost GROHE patří mezi přední světové výrobce špičkových kuchyňských baterií a koupelnových řešení. Již roky se právem může chlubit svým přístupem k životnímu prostředí a stát se tak inspirací pro další firmy. Prostřednictvím iniciativy GROHE goes ZERO míří nyní společnost k neutrální uhlíkové výrobě. Tato iniciativa s sebou přináší spoustu opatření, která dlouhodobě povedou ke snižování uhlíkové stopy.

Snižování uhlíkové stopy jako součást prospěšné iniciativy společnosti GROHE

Ptáte se, co je uhlíková stopa? Zjednodušeně řečeno se jedná o celkové množství vypouštěných skleníkových plynů. Nejčastěji bývá tímto pojmem označována suma veškerých skleníkových plynů, jež byly vypuštěny do životního prostředí při výrobě určitého výrobku. Samozřejmě je s tím spojen především její dopad na životní prostředí. Společnost GROHE byla schopna zvýšit svou energetickou účinnost o 24 % a snížit emise skleníkových plynů o 40 %, což jsou skvělé výsledky v rámci udržitelnosti přírodních zdrojů. V dubnu 2020 bude výrobce sanitárních zařízení GROHE vyrovnávat nevyhnutelné emise CO2 prostřednictvím kompenzačních projektů.

Společnost GROHE

Strategie společnosti GROHE vedoucí k udržitelnosti zdrojů a snižování uhlíkové stopy

Již téměř 20 let je základním prvkem firemní strategie společnosti GROHE udržitelný rozvoj. Tato společnost vyniká již od samého začátku unikátními inovativními produkty a řadí se mezi nejlepší německé firmy, jež nejvíce přispívají k trvale udržitelnému rozvoji a tím i ke snižování uhlíkové stopy. V letošním roce posouvají svoji laťku ještě výše. K závazku neutrální uhlíkové stopy vedou mimo jiné tyto kroky:

  • Všechny továrny společnosti GROHE využívají elektřinu výhradně z udržitelných zdrojů.
  • V budoucnu bude společnost GROHE kompenzovat nevyhnutelné emise CO2 kompenzačními projekty.
  • Přístup společnosti k udržitelnosti zahrnuje zaměstnance, dodavatele, zákazníky, procesy, produkty i sociální příspěvek společnosti.
  • Společnost GROHE investovala do blokových tepláren a elektráren, získala stříbrný certifikát od Německé rady pro udržitelnou výstavbu za rozšíření továrny v Klaengu v Thajsku, a vybudovala nejmodernější zkušební laboratoř v německém Hemeru.
  • Společnost GROHE využívá také pokročilé technologie, které zvyšují udržitelnost, jako je například proces 3D tisku z kovů, který byl zahájen letos.
  • Dále společnost GROHE podporuje dva vodní projekty v Indii a Malawi.

Zasloužená ocenění společnosti GROHE

Za svůj závazek společnost GROHE získala již řadu ocenění a je aktuálně nominována na Německou cenu za trvale udržitelný rozvoj. Ceníme si iniciativy této špičkové firmy v rámci udržitelnosti přírodních zdrojů i snahu o snížení uhlíkové stopy při výrobě. Věříme, že půjde dobrým příkladem i dalším velkým společnostem, kterým není životní prostředí lhostejné.