Úspěchy GROHE v oblasti udržitelnosti

27.5.2021

Společnost GROHE není na poli udržitelnosti žádným nováčkem a již minulosti získala v této oblasti různá ocenění. Nyní do své sbírky zařadila další dva úspěchy - byla jmenována jako jeden z 50 lídrů v oblasti udržitelnosti a klimatu a vyhrála německou cenu za udržitelný rozvoj German Sustainability Award 2021.

udržitelnost

Udržitelnost je pro GROHE zásadní již dvacet let

Již dvacet let se společnost GROHE úspěšně snaží svými inovativními přístupy zajistit udržitelnost ve svých obchodních aktivitách a zároveň ji vnímat jako ekonomickou příležitost. Protože tím, jak vyrábí své výrobky umožňuje svým zákazníkům žít ekologicky - proto byla oceněna porotou německé ceny za udržitelný rozvoj German Sustainability Award - oceněním značky v oblasti transformace využití přírodních zdrojů.

Poptat GROHE produkty

GROHE šetří vodou a minimalizuje ekologickou stopu

Protože v GROHE je v centru veškerého zájmu ten nejcennější, nejdůležitější a nejvzácnější přírodní zdroj a tím je voda. Právě proto jsou její výrobky vyvinuté tak, aby ji co nejvíce šetřily a zároveň minimalizovali ekologickou stopu, což je v dnešní době velice důležité.

Více o GROHE technologiích 

GROHE EcoJoy - ekologie i požitek

Pro společnost GROHE je základním závazkem přijít s něčím novým, nebojí se výzev a naopak je vítá. Udržitelnost implementuje do všech oblastí - na začátku byla myšlenka ekologického přístupu (Eco) s požitkem (Joy) a vznikla technologie EcoJoy - spotřeba vody byla snížena o polovinu, ale úroveň komfortu zůstala stejná.

GROHE má vlastní vývojové centrum

Vše se odehrává ve vývojovém centru v Hemeru, kde se neustále vyvíjí nové přístupy a vymýšlí inovace, aby spotřebitelé mohli přispívat k udržitelnosti planety. Od dubna 2020 je GROHE jedním z prvních předních výrobců v sanitárním průmyslu, jejichž výroba je uhlíkově neutrální. S mírou recyklace vyšší než 90 procent skoro splňuje definici oběhového hospodářství.

Díky této iniciativě již bylo ušetřeno 23,5 milionu plastových obalových materiálů, což je první krok na cestě k úplnému zákazu používání plastových materiálů v obalech našich výrobků do března 2021.Například díky našemu revolučnímu kuchyňskému systému mají spotřebitelé chlazenou, filtrovanou a sycenou vodu přímo z baterie, takže plastové lahve s vodou vůbec nepoužívají.

Více o GROHE 

Udržitelnost projektu je nepřetržitou cestou

„Přestože jsme v posledních letech dosáhli velkého úspěchu, uvědomujeme si, že musíme nadále posilovat svůj závazek, abychom udržitelným způsobem utvářeli budoucnost vody. Udržitelnost projektu je pro nás nepřetržitou cestou, po které musíme jít pořád dále. Jsem hrdý na to, že to děláme jako tým, a že každý jednotlivec v GROHE přispívá svým dílem. Pouze takto můžeme vydláždit cestu k udržitelné ekonomice, čelit globálním výzvám a zlepšit kvalitu života všech,“ uvedl Thomas Fuhr ze společnosti GROHE.

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.