Exkluzivní 3D vodovodní baterie GROHE

9.11.2020

Nepředstavitelné se stalo skutečností. Světlo světa spatřila vodovodní baterie GROHE, která se zrodila 3D tiskem za pomoci těch nejmodernějších technologií. Zároveň zůstávají zachovány všechny špičkové funkce a perfektní designové provedení.

Vodovodní baterie GROHE kolekce Icon 3D

Vodovodní baterie GROHE kolekce Icon 3D, do které patří baterie Allure Brilliant Icon 3D a Atrio Icon 3D, mění dosud nepředstavitelnou vizi do reality. Jejich prostřednictvím se technologie 3D tisku z kovu, jejíž kouzlo spočívá v jedinečném složení granulátu, který si v GROHE sami vyrábějí, stává revolucí v sanitárním průmyslu.

“„Ve společnosti GROHE věříme, že vytvořit něco zcela nového vyžaduje odvážnou vizi. Koncept možného a nemožného je pouze otázkou perspektivy. Prostřednictvím kolekce GROHE Icon 3D představujeme zcela nový způsob přemýšlení o produktovém designu budoucnosti. Překonáváme překážky kladené tradičními výrobními postupy pomocí 3D tisku z kovu, což se nejdříve jevilo jako nemožné. Hlavní předností této metody je možnost vyrábět v malých objemech – a splnit tak jakékoliv přání našich zákazníků. Nyní už neexistují žádné meze osobní kreativity,“ říká Michael Seum ze společnosti GROHE.

Allure Brilliant Icon 3D a Atrio Icon 3D

Návrháři společnosti GROHE od základu přetvořili dvě ikonické produktové kolekce – čisté, elegantní baterie Atrio a řadu Allure Brilliant, jejíž tvar je inspirovaný diamantem.

Tvůrci chtěli zachytit designový étos původních baterií, ale taky vytvořit něco trošku kouzelného a tak vznikly Allure Brilliant Icon 3D a Atrio Icon 3D.

Tým designérů a inženýrů neúnavně pracoval na důsledné eliminaci všech zbytečných prvků a vytvořil baterii pomocí 3D tisku, která je tak lehká, že ji nejdříve budete považovat za pouhou maketu.

 

Magická optika Allure Brilliant Icon 3D a Atrio Icon 3D

Způsob 3D tisku využívaný společností GROHE umožňuje vytvoření téměř jakéhokoliv geometrického tvaru. Základním materiálem je surová ocel, která je extrémně odolná vůči rzi a přitom je velmi dobře tvarovatelná. Finální produkt však není ve své podstatě o moc složitější.

Extrémně tenké stěny baterie GROHE Atrio Icon 3D a provzdušněná silueta baterie GROHE Allure Brilliant mění průtok vody na magickou optickou iluzi. Tyto baterie se tak stávají estetickým klenotem dostupným v kartáčované surové oceli.

Více o 3D tisku 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.